Комунальний кабінет абонента для Android

Зручніше користуватись додатком? Встановіть додаток для Android з Google Play  "Комунальний кабінет абонента"

Важлива інформація

Інформація про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення КП «Уманьводоканал» Уманської міської ради

Відповідно до Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 22.12.2021 року № 2852, адміністрація КП «Уманьводоканал» інформує про зміну тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення з 01.01.2022 року:

на послугу з централізованого водопостачання 34,164 грн за 1 куб. м (з ПДВ)
на послугу з централізованого водовідведення 23,34 грн за 1 куб. м (з ПДВ)
Разом 57,504 грн за 1 куб. м (з ПДВ)

Система водовідведення міста

 

Система водовідведення міста

Система водовідведення складається із самопливних колекторів, 6-ти каналізаційних насосних станцій (КНС), напірних трубопроводів та каналізаційних очисних споруд (КОС). 

Централізованою каналізацією користуються 56% мешканців міста. Частина районів міста (Міщанка, Лиса Гора, Софіївська Слобідка, Івангородське, Звенигородське передмістя та інші) не каналізовані і збір неочищених вод здійснюється у вигрибні ями.  95% промислових підприємств підключені до міської каналізації.

Стічні води частково зі всього міста частково самопливом, частково за допомогою КНС по вул. Тищика та КНС по вул. Челюскінців подаються у приймальне відділення головної каналізаційної насосної станції міста (ГКНС) по вул. Чапаєва, звідки трьома напірними колекторами діаметрами 400, 600 та 900 мм за допомогою насосів подається на КОС “Собківка”.

ГКНС “Чапаєва”. Станція розташована в центральній частині міста по вул. Фортечна (Чапаєва), 34. Територія станції знаходиться в водоохоронній зоні р. Уманки. Станція знаходиться в роботі 24 години на добу. Проектна потужність ГКНС становить 36 тис. м3/добу.

Енергозабезпечення здійснюється по ІІ категорії від 2 трансформаторних підстанцій

4.jpg

5.jpg

КНС “Челюскінців” є виробничою дільницею, яка входить до складу структурного підрозділу цеху водовідведення КП «Уманьводоканал». Проектна пропускна здатність КНС „Челюскінців” становить 19 тис. м. куб./добу. Станція розташована в центральній частині м.Умані  на вул. Челюскінців , в пониззі  р.Уманки. Енергозабезпечення КНС „ Челюскінців” здійснюється від незалежних джерел живлення.

6.jpg  

КНС по вул. Тищика. Проектна потужність 400 м. куб. на добу. Фактично перекачує до 1000 м. куб. на добу. Енергозабезпечення здійснюється по ІІІ категорії від двох трансформаторних підстанції, від2-х незалежних електроліній. Автономне джерело енергозабезпечення відсутнє.

Каналізаційні насосні станції №1 та №2 по вул. Бандери Степана (Ленінградське шосе). Проектна потужність 650 м. куб. на добу кожна. Енергозабезпечення здійснюється по ІІ категорії від двох незалежних електроліній. Автономні джерела енергозабезпечення відсутні. Перекачують стоки від мікрорайону «Білогрудівка» на каналізаційні очисні споруди. Фактичне навантаження – 250 м3/добу

Каналізаційна насосна станція мікрорайону „Селекція”. Проектна потужність – 150 м3/добу. Автономні джерела енергозабезпечення відсутні . Перекачують стоки від мікрорайону „Селекція” в міську каналізаційну систему самопливних колекторів. Фактичне навантаження – 10-12 м3/добу

Каналізаційні мережі.

Станом на 01.01 2012 року на балансі КП «Уманьводоканал» перебувають:


1. Каналізаційний напірний колектор від ГКНС по вул. Фортечна (Чапаєва) до КОС:

  • Трубопровід з залізобетонних туб Д= 900 мм  -  7200 м 
  • Трубопровід з залізобетонних труб Д=600 мм – 6900 м
  • Трубопровід з чавунних  труб Д=400 мм – 6900 м.

2. Каналізаційний напірний колектор від КНС по вул. Челюскінців до ГКНС „Чапаєва”:

  • Трубопровід з стальних труб Д=500 мм -1050 м
  • Трубопровід з стальних труб Д=500 мм -1050 м

3. Каналізаційний напірний колектор від КНС по вул. Тищика до вул. Європейська (Леніна):

  • Трубопровід з чавунних труб Д= 200 мм – 850 м

4. Каналізаційний напірний колектор від КНС№1 по вул. Бандери Степана (Ленінградське шосе) до КНС №2 по вул. Бандери Степана (Ленінградське шосе):

  • Трубопровід з чавунних труб Д= 200 мм – 2850 м
  • Трубопровід з чавунних труб Д= 250 мм – 2850 м

5. Каналізаційний напірний колектор від КНС№2 по вул. Бандери Степана (Ленінградське шосе) до КОС :

  • Трубопровід з поліетиленових   та чавунних труб Д= 200 мм – 3350 м
  • Трубопровід з стальних труб Д= 250 мм – 3350 м

6. Каналізаційний напірний колектор  від КНС „Селекція” до КНС Державного Університету садівництва 

  • Трубопровід з чавунних туб Д=150 – 1480 м
  • Трубопровід з чавунних туб Д=150 – 1480 м

Система самопливних каналізаційних колекторів :
Вулична каналізаційна мережа – 22000 м.
Внутрішньоквартальна каналізаційна мережа – 13066 м.

7.jpg

8.jpg

Каналізаційні очисні споруди (КОС) КП «Уманьводоканал»

Забезпечують повну механічну та біологічну очистку стічних вод, їх доочищення та обробку осаду. Очисні споруди розташовані на землях с. Собківка на відстані 5 км від міста Умані. Очисні споруди каналізації (КОС) займають площу 15,6 га.

До складу КОС загальною потужністю 36 тис. м. куб./добу входять дві черги:
1) Перша черга – потужністю 12 тис. м. куб./добу – введена в експлуатацію в    1976  р. 
2) Друга черга – потужністю 24 тис. м. куб./добу – введена в експлуатацію в 1989 р. в наслідок перевантаження вже діючою на той час першої черги.

Перша черга очисних споруд складається з:
1 – преаератор ;
2 – первинні радіальні відстійники ;
3 – аеротенки ;
4 – вторинні радіальні відстійники ;
5 – мулоущільнювачі .

Друга черга очисних споруд ( знаходиться в резерві) складається з блоку ємностей, який містить в собі:
1 – розподільчу камеру ;
2 – мулоперенивачі ;
3 – первині відстійники ;
4 – аеротенки ;
5 – вторинні відстійники ;
6 – мінералізатори .

9.jpg

10.jpg
    
Лабораторний контроль.

Лабораторія стічної води є структурним підрозділом КП «Уманьводоканал» та містить в собі два відділи: хімічний та бактеріологічний. Лабораторія стічної  води розташована на території каналізаційних очисних споруд в с. Собківка. Лабораторія стічної води атестована на право проведення вимірювань якості стічних та природних вод.

Лабораторія  стічної  води  систематично здійснює контроль за якістю стічних вод, що надходять на очисні споруди, контроль ефективності очистки стічних вод, контроль якості очищеної стічної води перед випуском її в р. Уманку, контроль ступені забрудненості р.Уманки до та після скиду в неї зворотних вод КП «Уманьводоканал», здійснює контроль якості стічних вод, які скидаються в міську каналізаційну мережу підприємствами, установами та організаціями міста. Лабораторія забезпечена необхідними засобами вимірювальної техніки та атестованим випробувальним обладнанням.