Комунальний кабінет абонента для Android

Зручніше користуватись додатком? Встановіть додаток для Android з Google Play  "Комунальний кабінет абонента"

Важлива інформація

Інформація про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення КП «Уманьводоканал» Уманської міської ради

Відповідно до Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 22.12.2021 року № 2852, адміністрація КП «Уманьводоканал» інформує про зміну тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення з 01.01.2022 року:

на послугу з централізованого водопостачання 34,164 грн за 1 куб. м (з ПДВ)
на послугу з централізованого водовідведення 23,34 грн за 1 куб. м (з ПДВ)
Разом 57,504 грн за 1 куб. м (з ПДВ)

Інформація щодо проведення громадського обговорення зміни тарифів

16.01.2018

10 серпня 2017 року до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг були подані заява та розрахункові матеріали для встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, послуги з постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) на 2018 рік.

Згідно Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженим Постановою НКРЕКП 30.06.2017  № 866,  КП «Уманьводоканал» розміщує розрахункові матеріали для ознайомлення та повідомляє, що згідно з поданими розрахунками очікується підвищення тарифу на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення та послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).

Діючі тарифи, що встановлені для підприємства КП «Уманьводоканал», відповідно до Постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 02.11.2017 р. № 1344 та 1343:

На послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем):

  • послуга з централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 12,61 грн./куб. м (без ПДВ);
  • послуга з централізованого водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 9,25 грн./куб. м (без ПДВ).

На послуги з централізованого водопостачання та водовідведення:

  • послуга з централізованого водопостачання – 12,19 грн./куб. м (без ПДВ);
  • послуга з централізованого водовідведення – 8,94 грн./куб. м (без ПДВ).

Фактично, встановлені тарифи були розраховані за поданням підприємства в серпні 2016 року.

Необхідність подання розрахунку тарифів на 2018 рік зумовлена змінами розміру витрат на здійснення централізованого водопостачання та водовідведення та послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) в порівнянні з врахованими в діючих тарифах за рахунок збільшення вартості покупної води, електроенергії, реагентів, що використовуються при приготуванні питної води та відведенні стічних вод, розміру заробітної плати, податків, вартості послуг, що надають сторонні організації, зменшення обсягів реалізації послуг, а також враховано інфляційні процеси. Очікуване підвищення тарифів згідно з поданими розрахунками в середньому складає до 15 %.

Зауваження та пропозиції до оприлюднених документів від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, приймаються до 06 лютого 2018 року у письмовому та/або електронному вигляді за адресою: КП «Уманьводоканал» 20300, м. Умань, вул. М.Залізняка, 16, або на електронну адресу: uvdkoffice@ukr.net.

Оформлення зауважень та пропозицій до оприлюднених документів, здійснюється у нижче наведеній формі. Документи оформлені не належним чином до розгляду прийматись не будуть.

Відкрите обговорення оприлюднених документів щодо встановлення цін (тарифів)/змін до них відбудеться 08 лютого 2018 року о 11:00 год в приміщенні актової зали на 3 поверсі адміністративної будівлі, за адресою: вул. М.Залізняка, 16.

Заявки для участі у відкритому обговоренні питання щодо встановлення цін (тарифів) змін до них приймаються до 06 лютого 2018 року у письмовому та/або електронному вигляді за адресою: КП «Уманьводоканал» 20300, м. Умань, вул. М.Залізняка, 16, або на електронну адресу: uvdkoffice@ukr.net.

Додатки з розрахунками

Форма для зауважень та пропозицій